На међународној изложби паса више од 800 излагача

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ - На градском стадиону у Шамцу данас је отворена дводневна изложба паса на којој учествује више од 800 излагача из 25 земаља.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић, који је и отворио изложбу, истакао је да је посјећеност из године у годину све већа.

Он је навео да је ово трећа година како се организује изложба паса, и то у оквиру манифестације “Шамачко љето”, која је трајала три мјесеца и данас се завршава.

Милићевић је напоменуо да наредних година очекује још већи број гостију, истичући да сарадња са Кинолошким удружењем добро напредује.

Предсједник Кинолошког удружења “Шамац” Бранимир Доброкес рекао је да је циљ манифестације подићи на виши ниво кинологију, како на локалном, тако и на републичком нивоу, те да настоје да сваке године буду још бољи и да промовишу Шамац на најбољи начин.

“Ова манифестација прераста у традиционалну, препознају се излагачи из ширег региона и из Европе. Надам се да ће из године у годину бити све већи одзив излагача”, навео је Доброкес.

Он је рекао да је прошле године учествовало 680 излагача, а ове више од 800, што је потврда квалитетног приступа овом хобију.

Организатори изложбе паса су Кинолошки савез Републике Српске и Кинолошко удружење “Шамац” уз подршку Општинске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана