На Мањачи почела вјежба "Тренутни одговор 23"

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Постројавањем припадника Батаљонске групе лаке пјешадије у касарни "Мика Боснић" на Мањачи данас је озваничен почетак вјежбе Оружаних снага БиХ "Тренутни одговор 23", која ће трајати до петка, 2. јуна.

Смотру од 290 припадника Батаљонске групе лаке пјешадије извршио је командант Оперативне команде Оружаних снага БиХ генерал-мајор Радован Илић, који је истакао да је ова вјежба један од главних догађаја у оквиру главног плана обуке за ову годину.

Илић је навео и професионализам, спремност и способност припадника Оружаних снага БиХ, како кроз досадашња оцјењивања, тако и кроз ангажман у међународним мировним мисијама, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Први пут у Оружаним снагама БиХ на вјежбама спољног оцјењивања биће изведене офанзивне и дефанзивне операције у насељеном мјесту, уз кориштење дониране опреме из Велике Британије.

Вјежба "Тренутни одговор 23" представља оцјењивање оперативних способности батаљонске групе лаке пјешадије Оружаних снага БиХ, а биће реализована путем концепта оцјењивања оперативних способности и повратних информација.

Осим генерала Илића, постројавању су присуствовали и припадници НАТО штаба Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана