На Мањачи почела вјежба "Комбиновани напор 22"

Срна
На Мањачи почела вјежба "Комбиновани напор 22"

САРАЈЕВО - Постројавањем више од 800 припадника Батаљонске групе лаке пјешадије Оружаних снага БиХ данас је у касарни "Мика Боснић" на Мањачи озваничен почетак вјежбе "Комбиновани напор 22".

Ова вјежба је уједно и финално оцјењивање ове декларисане јединице, као и реевалуација вода Војне полиције и вода за уклањање експлозивних средстава, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Током петодневне вјежбе биће извршено оцјењивање /НЕЛ-2/ по НАТО Концепту оперативних способности с циљем провјере достигнутог нивоа обучености припадника Батаљонске групе, те спремности и способности дјеловања у мултинационалном окружењу по НАТО стандардима.

Смотру Батаљонске групе лаке пјешадије извршио је начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал-пуковник Сенад Машовић, који је у свом обраћању нагласио важност вјежбе која је круна активности Оружаних снага од њиховог оснивања.

Он је нагласио професионализам, спремност и способност припадника Оружаних снага, како кроз досадашња оцјењивања, тако и кроз ангажман у међународним мировним мисијама.

Постројеним јединицама су се обратили и командант Оперативне команде генералмајор Радован Илић и директор вјежбе бригадир Славен Блавицки.

Процјену јединице ће извршити евалуаторски тим сачињен од 20 оцјењивача из земаља НАТО-а и Партнерства за мир и 50 оцјењивача из Оружаних снага БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана