На Мањачи и данас обустава саобраћаја због бојевог гађања

Срна
На Мањачи и данас обустава саобраћаја због бојевог гађања

БАЊАЛУКА - На Мањачи ће и данас због бојевог гађања бити обустављен саобраћај на регионалном путу Хан Кола-Стричићи, док се на осталим путним правцима у Републици Српској и Федерацији БиХ вози без застоја и посебних ограничења, осим на дионицама на којима се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Обустава саобраћаја на Мањачи биће између осам и 18.00 часова.Возачима се скреће пажња на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле.

У кањону Тијесно, на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, због одржавања пењачког фестивала, од сутра се обуставља саобраћај, па до недјеље, 10. септембра, у периоду од 11.00 до 11.45 часова.

На магистралном путу Љубиње-Жегуља због радова се саобраћај обуставља сваки дан од осам до 15.00 часова, а возила се преусмјеравају на алтернативне правце Столац-Берковићи-Криваче-Требиње. Учесници у саобраћају који намјеравају завршити путовање у Љубињу, имају могућност проласка постојећим магистралним путем.

У току су радови на изградњи ауто-пута на подручју Добоја, ауто-путе Бањалука-Приједор, на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, на дионици Рудице-Нови Град, у Приједору, те правцима Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, Градишка-Нова Топола-Клашнице и Брод на Дрини-Шћепан Поље.

На регионалном путу Станари-Руданка продужени су радови на санацији клизишта у Љесковим водама до 15. септембра, а возила се и даље преусмјеравају на алтернативне путне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој. 

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.  Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

Због радова на дионици регионалног пута Брчко-Церик /Буквичко брдо/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце Церик-Лончари-Брчко, за путничка возила Доња Скакава-Улице-Витановићи.

У ФБиХ у току су радови на транзиту у Сарајеву, од кружног тока у Храсном до скретања за Враца, због чега се сваким даном, осим недјеље, од седам до 16.30 часова саобраћај се одвија успорено, једном траком. 

Спорије због радова вози се на магистралним путевима: Бугојно-Купрес, Витез-Невић Поље, Ливно-Каменско, Семизовац-Олово, Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, Хаџиће и Кладањ из смјера Олова. 

На граничним прелазима задржавања јутрос нису дужа од 30 минута. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана