На лијечење у УКЦ транспортована 64 новорођенчета из Добоја, инкубатори веома важни

Срна
На лијечење у УКЦ транспортована 64 новорођенчета из Добоја, инкубатори веома важни

ДОБОЈ- Из Болнице "Свети апостол Лука" у Добоју указали су на велики значај посједовања савремених транспортних инкубатора, напомињући да је ова установа од 2020. године обавила 64 транспорта новорођенчади која су због здравствених компликација упућена на лијечење у Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике Српске.

Из добојске Болнице је према УКЦ-у у текућој години забиљежено 20 превоза, 18 их је било 2021. године, а 26 у 2020. години.

"Наша установа располаже са три транспортна инкубатора", речено је из Болнице.

Из ове здравствене установе указују на важност посједовања савремених транспортних инкубатора, прије свега, због сигурног транспорта и бољих услова за дијете током транспорта.

У Бањалуци ће, под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, у понедјељак, 26. децембра, бити одржано 13. донаторско вече "С љубављу храбрим срцима", с циљем обезбјеђења транспортних инкубатора у породилиштима широм Српске.

Носилац овогодишње акције је Удружење педијатара Републике Српске, а на иницијативу и захтјев педијатара из Невесиња, Требиња, Зворника, Источног Сарајева, Градишке, Добоја, Бијељине, Фоче и Бањалуке, који су исказали потребу да се у породилиштима широм Српске обезбиједе транспортни инкубатори и тако омогући савремен неонатални транспорт.

Донаторско вече биће одржано у Административном центру Владе Републике Српске са почетком у 20.00 часова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана