На Козари одржан планинарски марш “Поздрав прољећу”

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР - На Козари је данас након двогодишње паузе организована манифестација “Поздрав прољећу”, која је окупила бројне љубитеље планинарења из Републике Српске, Федерације БиХ, Хрватске, Словеније и Србије.

Планинарски поход на стази дугој 13 километра, од Рајковића, преко Козарачког камена, до Мраковице, организовало је Планинарско друштво “Клековача” из Приједора.

Предсједник Друштва Драган Ромчевић изразио је задовољство што су бројне љубитеље природе и планинаре данас послужиле временске прилике.

“Многи су долазили и раније, па им се свидјело и дошли су опет, а ни стаза није захтјевна, могу да је прођу сви који су у приближно некој солидној кондицији, а како бисмо ми рекли - од седам до 77 година”, рекао је Ромчевић новинарима на Козари.

Он је навео да је циљ ове манифестације окупљање, дружење, те промоција Козаре и природе, која спаја, а боравак у њој чини људе срећнијим задовољнијим и здравијим.

Међу више стотина планинара који су на овај начин успоном на врх Козаре поздравили прољеће били су и градоначелник Приједора Слободан Јавор и његов замјеник Жарко Ковачевић, као и деведесеттрогодишњи Владимир Грубљешић, који се бави планинарењем 70 година.

Успон на Козару један је од најмасовнијих планинарских похода у календару Планинарског савеза Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана