На коти Плоче обиљежено 27 година од погибије три борца ВРС

Срна
Foto: Агенције

ЛОПАРЕ - Служењем парастоса код спомен-обиљежја на коти Плоче, гдје су 1. јуна 1995. године животе положила три борца Првог батаљона Треће мајевичке бригаде Војске Републике Српске, обиљежено је 27 година од њихове погибије.

У жестокој офанзиви такозване Армије БиХ, херојски бранећи Мајевицу и заустављајући продор непријатеља у дубину територије, своје животе дали су Гојко Симикић, Звонко Дајевић и Драган Стјепановић Габеља, објављено је данас на сајту општине.

Истог дана на Равном Љештаку, који је веома близу ове коте, свој живот у одбрани Мајевице дао је Радислав Ђокић. Ристо Радић, предсједник Општинске борачке организације Лопаре, рекао је да се породице погинулих, борци и поштоваоци Одбрамбено-отаџбинског рата окупљају сваке године на коти Плоче, те га радује што су ту младе генерације, од којих очекују да наставе традицију обиљежавања значајних датума.

"Само на овом мјесту погинула су три бораца и четворица су рањена", навео је Радић. Парастос погинулим борцима служили су свештеници Душко Ђурић, парох Мачковачке прве парохије и Спасоја Радовановић, парох Лопарске парохије.

Претходно су учесници овог окупљања и представници општине положили цвијеће и прислужили свијеће код споменика "Јунацима Мајевице" у Лопарама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана