На јавни позив за набавку механизације поднесено 1.579 пријава

СРНА
На јавни позив за набавку механизације поднесено 1.579 пријава

БАЊАЛУКА - На јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредним произвођачима и прерађивачима у Републици Српској за куповину мађарских машина и опреме поднесено је 1.579 пријава, речено је Срни у Фондацији за одрживи развој "Прогресус".

Из Фондације су истакли да су пољопривредници затражили око 24 милиона евра, што је значајно више у односу на одобрена средстава која су на располагању "Прогресусу" за провођење Програма подршке према уговору с организацијом Владе Мађарске.

Фондација "Прогресус" објавиће ранг листу пољопривредника и прерађивача којим су одобрена бесповратна средства у првом кварталу 2024. године.

Рок за подношење пријава на јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредним произвођачима и прерађивачима у Републици Српској за набавку машина, опреме и алата, у оквиру пројекта подршке Владе Мађарске, био је продужен до 4. новембра.

Помоћ пољопривредницима у Републици Српској договорили су 2021. године премијер Мађарске Виктор Орбан и тадашњи српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана