На Јахорини отворена љетна туристичка сезона

ГС
На Јахорини отворена љетна туристичка сезона

ЈАХОРИНА- Љетна туристичка сезона на Јахорини званично је почела данас, а тим поводом уприличена је свечана церемонија на платоу код полазне станице гондоле на Пољицама.

Церемонији присуствују предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, министар породице, омладине и спорта Српске Селма Чабрић, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић и предсједник Надзорног одбора овог центра Недељко Елек.

Из Туристичке организације града Источно Сарајево  раније je речено да ће почетак љетне туристичке сезоне у овом граду бити обиљежен манифестацијом "Уживај! Љето је стигло".

У оквиру ове манифестације на Студентском тргу на Палама вечерас ће бити одржан концерт Пеђе Јовановића, док ће сутра на Палама бити одржана манифестација за најмлађе "Касперијада", а у Источном Новом Сарајеву планирана је за недјељу, 2. јул.

Лијепе вијести доносе вам Addiko banka Banja Luka и Глас Српске

Активности поводом отварања љетне туристичке сезоне у Источном Сарајеву биће завршене у понедјељак, 3. јула, промотивном шетњом од "Долине мира" до врела Миљацке на Палама, с циљем промције шетње и активног одмора у природи.

Додик: Јахорина - једно од највећих градилишта у региону

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да му је драго што види да је данас Јахорина једно од највећих градилишта у региону и што има садржаје због којих ће на ову планину људи долазити и љети.

Додик је истакао да је овим остварена идеја да Јахорина живи читаву годину, прилагођена временским условима онаквим какви јесу на планини.

"То не би могло без преданости важних људи који раде на овоме, прије свега министара и Владе Републике Српске у цјелини, али и оних који руководе непосредно овдје Олимпијским центром, директора и предсједника Надзорног одбора", рекао је Додик на отварању љетне туристичке сезоне на Јахорини.

Он је истакао да је данас на Јахорини како би посвједочио још једном њеном успјеху, те да овдје долази повремено и да увијек буду неки нови садржаји.

"Мислим да им требамо честитати на упорности, ово није лако ни једноставно. Увијек недостаје нека процедура или новац, али у сваком случају, иза њих, иза нас остаје још један успјех, а то је нови садржај за љетни боравак на овој планини. Желим свима угодан боравак и да се овдје добро осјећају и проведу. Живи и здрави били!", нагласио је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана