На Јахорини одржана скијашка трка за дипломате

Срна
Foto: срна

ЈАХОРИНА - На Јахорини је одржана скијашка трка за дипломате у којој је учествовало 38 представника амбасада и међународних организација у БиХ из 13 земаља.

Трка је одржана у сарадњи Амбасаде Словеније у БиХ и Олимпијског центра "Јахорина". У велеслалому су се такмичили представници Словеније, Словачке, Шпаније, Румуније, Швајцарске, Чешке, Италије, Аустрије, Хрватске, САД, Бугарске, Холандије и Белгије, саопштено је из Олимпијског центра.

Најбоље пласирани били су Мануела Наеси из Европске банке за обнову и развој у женској и Милош Гранзов из Министарства иностраних послова у Савјету министара у мушкој категорији. Догађај је отворио амбасадор Словеније у БиХ Дамијан Седар, који је честитао Олимпијском центру "Јахорина" на развоју и пожелио да се олимпијски и спортски дух у потпуности врати међу све.

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнајић изразио је задовољство због успјешно реализоване трке, наводећи да је на овај начин симболично обиљежено 100 дана скијања на Јахорини у овој сезони. Он је додао да је ове зиме на стазама Јахорине скијало више од 380.000 скијаша и да је забиљежен пораст од чак 1.100 одсто у односу на базну сезону када је било укупно 32.000 скијаша.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељко Елек рекао је да је ова трка доказ да Словенци нису више гости на Јахорини него домаћини заједно са Олимпијским центром. "Сви ови амбасадори су амбасадори својих земаља у БиХ, а ми бисмо вољели да они буду амбасадори Јахорине у својим земљама и да промовишу наше гостопримство и културу, да свијету пренесу поруку како овдје влада мир и стабилност, те да су добродошли сви људи који желе да се добро проведу и скијају", додао је Елек.

Након успјешно завршене трке, сви учесници овог спортског догађаја придружили су се церемонији додјеле награда која је, уз журку и традиционални заједнички ручак, одржана у Олимпијском бару, на врху стазе Пољице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана