На Јахорини обиљежен Свјетски дан лица са Дауновим синдромом

Г.С.
На Јахорини обиљежен Свјетски дан лица са Дауновим синдромом

Поводом Свјетског дана лица са Доуновим синдромом, на Јахорини је данас одржана велика манифестација у којој су учествовале особе са Дауновим синдромом, а коју је организовао Центар за социјалну рехабилитацију и радно оспособљавање особа са Дауновим синдромом – Down Syndrom Центар Бањалука.

На свечаном отварању манифестације представљен је програм социјалне рехабилитације осамостаљивања и радног оспособљавања особа са Дауновим синдромом и њиховог првог социјалног интегрисања у друштво. Осам особа са Дауновим синдромом потписало је овом приликом уговоре о раду са Олимпијским центром "Јахорина" гдје ће самостално живјети и радити, а Дејан Јокић, извршни директор за финансије компаније м:тел свечано је представницима ДСЦ Бањалука уручио и кључеве возила чију куповину је помогла компанија м:тел, а које ће служити корисницима Центра у њиховим редовним активностима и програмима.

Обиљежавање Свјетског дана особа са Дауновим синдромом на Јахорини био је повод и да се додијеле Повеље захвалности свима онима који су несебично подржале активности ДСЦ Бањалука и његових корисника, међу којима су компанија м:тел и генерална директорка Јелена Триван.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана