На инфузији завршило 18 основаца из Приједора

Г.С.
На инфузији завршило 18 основаца из Приједора

ПРИЈЕДОР - Ученици петог разреда Основне школе "Петар Кочић" из Приједора, који су претходног викенда ишли на четвородневну школу у природу на Јахорини, разболили су се и чак 18 дјеце је завршило на инфузији.

Како је за "Независне новине" потврдила Гордана Босанчић, директорица ове школе, на Јахорину су отишла четири одјељења петог разреда, односно 91 ученик, са четири учитеља, педагогом и љекаром, те да су одсјели у хотелу "Небојша".

Како је Босанчићева истакла, прво вече и у недјељу ујутро ученици су извели све активности и били добро, али да је проблем настао у послијеподневних часовима у недјељу.

Тада се, како је навела Босанчићева, неколико дјеце пожалило на мучнину, а до краја дана дјеца су повраћала.

Учитељи су ученике који су повраћали у недјељу касно навече одвели у хитну да спријече да дјеца дехидрирају, те је током те ноћи до понедјељка ујутро 18 дјеце примило инфузије.

"Дјеци која су примила инфузије било је мало боље, али су се јављали и други случајеви и један учитељ је имао исте стомачне тегобе", рекла је Босанчићева за "Независне новине".

У понедјељак ујутро су, како истиче Босанчићева, ступили у контакт са директором агенције "Компас", која је организовала овај излет у природу, да се ученици врате кући, јер је око 20 дјеце до тада имало стомачне тегобе.

"Синоћ око 22 часа ученици су стигли кући", навела је Босанчићева, наводећи да су дјеца тренутно у добром здравственом стању.

Додала је да је Министарство просвјете и културе РС послало инспекцију у хотел "Небојша" на Јахорину, да испита због чега су се ученици разболили.

Како је Босанчићева навела директор агенције "Компас" је тражио званично да санитарна инспекције истражи тај хотел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана