На „Фејсбуку“ написаo да је ученица седмог разреда трудна, полиција хитно реаговала

ГС
Foto: Дневни аваз

ВЕЛИКА КЛАДУША - Велику Кладушу од јуче потреса велики скандал, након што је предсједник Комисије за утврђивање приједлога назива улица, тргова, јавних установа и насељених мјеста, Фикрет Дукић, изнио шокантне тврдње на свом „Фејсбук“ налогу, да је једна од малољетних ученица основне школе трудна.

Међутим, како се испоставило на крају, његове тврдње су биле лаж, пише „Аваз“.

У објави је навео да се ради о ученици седмог разреда основне школе “Март 1” Врнограч.

– Шта се дешава у Основној школи “1. Март” Врнограч? Ученица седмог разреда трудна? Шта су предузели наставници у овој установи по том питању? Да ли су покушали заташкати случај или су предузели конкретне кораке – наводи се у његовој објави.

Школа је одмах контактирала полицију да би се утврдила истинитост тврдњи. У изјави је директор ове школе Шериф Хушидић,  демантовао ове наводе.

– Када смо прочитали те информације на „Фејсбуку“, ја сам као директор школе и одговорна особа поступио у складу са правилима. Обавијестио сам о овим наводима Полицијску управу у Великој Кладуши. Изашли су на терен, провјерили све и од тих навода нема ништа. Мени су из ПУ потврдили да су све наводе провјерили, да су одрадили свој дио посла што је у њиховој надлежности и повратна је информација да је све чисто, да су само уствари прво кренуле дјечије приче па тек остало – рекао је Хушидић.

Додаје да је ширење лажне информације кренуло од Дукића.

– Ми у школи нисмо ништа знали од тога. То је кренуло од њега та информација. Он је оклеветао и школу и дијете прије свега. Ако је баш измислио онда је то нарушавање права дјетета које је угрожено и то озбиљно. Ми ћемо спровести све неопходне радње да докажемо шта је, да утврдимо шта је права истина како би спријечили да се такве ствари на друштвеним мрежама објављују – каже Хушидић.

Хушидић подвлачи да су сви у шоку због ових навода.

– Ми смо сви у школи шокирани, цијели колектив. Први пут смо чули за такво нешто и да би се нешто такво могло десити. Одмах смо покренули све процедуре како би утврдили све чињенице, да дођемо до праве истине. Ја још увијек не знам ни о којем се дјетету ради. Он је само на „Фејсбуку“  написао да је ученица. Полиција је вјероватно са њим утврдила о којем је дјетету ријеч – закључио је Хушидић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана