На Дан Републике без плаћања путарине како би се спријечиле гужве

СРНА
На Дан Републике без плаћања путарине како би се спријечиле гужве

На Дан Републике Српске очекује се појачан саобраћај на ауто-путу због чега је, на приједлог Министарства саобраћаја и веза, Влада Српске усвојила уредбу којом се сва возила ослобађају плаћања путарине 9. јануара, речено је у ресорном министарству.

Из Министарства су подсјетили да су уредбом сви корисници ауто-пута, брзог пута и објеката на тим путевима, ослобођени плаћања путарине 9. јануара у трајању од 24 часа.

Влада Републике Српске донијела је 22. децембра уредбу о допуни уредбе о висини путарине којом је регулисана одредба да на Дан Републике Српске, 9. јануара, од плаћања путарине буду ослобођени сви корисници ауто-пута, с циљем спречавања саобраћајних гужви и омогућавања грађанима да несметано и безбједно учествују на организованим манифестацијама широм Републике Српске.

"Да би се спријечиле саобраћајне гужве и грађанима Републике Српске омогућило да несметано и безбједно учествују на организованим манифестацијама широм Републике Српске поводом прославе 9. јануара - Дана Републике, показало се као сврсисходно да се корисници ауто-пута на тај дан ослободе плаћања путарине и на тај начин допринесе учесницима прославе", истакнуто је у саопштењу Владе Српске.

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Република српског народа у БиХ.

Прослава Дана Републике почеће 8. јануара када је централни догађај тог дана свечана академија која ће бити одржана у спортској дворани "Борик".

Централна прослава 9. јануара када ће бити одржана парада, почеће у 17.00 часова, након чега слиједи концерт на Тргу Крајине у част Републике Српске.

                                                                                                                             

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана