На бањалучким факултетима још 507 слободних мјеста

СрпскаИнфо
На бањалучким факултетима још 507 слободних мјеста

Након пријемног испита за упис у прву годину студија првог циклуса студија у академској 2024/2025. остало је мјеста на неким факултетима Универзитета у Бањалуци. Ради се 507 слободних мјеста на 11 факултета.

На Економском факултета на два студијска програма, економија и пословно управљање и пословна информатика, остало је 31 мјесто. На Медицинском факултету је остало 68 слободних мјеста и то на програмима медицина, дентална медицина, фармација, сестринство, физиотерапија, санитарно инжењерство и бабиштво.

На студијском програм право има још 24 мјеста, на Природно-математичком 110 и то на многим програмима, као што су физика, географија, просторно планирање, екологија, биологија, хемија, математика.

На Рударском факултету након првог уписног рока остала су 23 мјеста, Технолошком 28, а на Факултету политичких наука 50.

На Факултету физичког васпитања и спорта има 15 мјеста, Филозофском 51 и то највише на Педагогији и Филозофији. На Филолошком је остало 91 мјесто, а највише на студијском програм Руски језик 25 мјеста и Српски језик 20, пише СрпскаИнфо.

На Шумарском факултета у другом уписном року мјеста ће бити за 16 студената на програму Шумарство.

Важно је истаћи да ће кандидати који нису остварили право уписа на одговарајући студијски програм, могу се уписати на неки од сродних студијских  програма Универзитета на којем су остала упражњена мјеста и то без поновног полагања пријемног испита.

Студентске службе ће кандидатима издати потврду о положеном пријемном испиту, а коју кандидати до 17. јула заједно са конкурсном документацијом могу предати на студијски програм на којем је остало слободног мјеста за упис. Упис кандидата ће бити завршен до 19. јула ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана