На “Апеирону” предавање Илијане Тодоровић

ГС
На “Апеирону” предавање Илијане Тодоровић

Илијана Тодоровић из Мркоњић Града, један од 15 најбољих иностраних адвоката у САД-у, одржаће предавање на Паневропском универзитету “Апеирон” , 22. маја у 11 часова.

Предавање ће бити одржано у амфитеатру поменутог амфитеатра и то на тему “Судски преседани и њихова улога у англосаксонском праву (поређење са БиХ)”.

Илијана је завршила три мастер права у САД: Saint Louis University School of Law, International law and legal studies · (2013 - 2014), Loyola University New Orleans College of Law Master of Laws (LL.M.) and Certificate in International Legal Studies, Law · (2015 - 2016) и Loyola University New Orleans College of Law Master of Laws - LLM, Civil Law · (2017 - 2018).

У САД одлази за вријеме студентских дана због кошарке. У року од три седмице по доласку у Њујорк проглашена је за најбољег играча "Sunrise Conference" и по завршетку сезоне предводи екипу "State University of New York (SUNY) at Canton" из прве дивизије NAIA лиге у висини ранг такмичења – NCAA лигу.

Након тога завршава студије права у Бањалуци, а истовремено је дипломирала на "SUNY Canton" на пољу правних студија.

У САД игра кошарку и студира. Кажу да се никад, ни прије ни послије, у историји Универзитета није десило да студент спортиста игра "NCAA D – 1" и похађа постдипломске студије. То је прва и једина успјела само Илијана.

Проглашена је за најбољег мастер студента генерације 2014. године и уручена јој је награда "Don King Family Award" за супериоран академски успјех.
Између другог и трећег мастера, из првог пута полаже правосудни испит државе Њујорк.

Тај исти правосудни испит из првог пута нису положиле ни особе попут: Џон Ф. Кенедија, Јр.-а, сина предсједника Америке Џон Ф. Кенедија (који га је полозио тек из трећег покушаја), градоначелника Њујорка Ед Коча, гувернера државе Њујорк Дејвида Петерсона. Ни Хилари Клинтон није успјела да из првог покушаја постане адвокат у Вашингтону, што је Илијани пошло за руком.

Из првог покушаја, полаже и правосудни испит дрзаве Луизиана, 2018. године (најдужи правосудни испит у Америци).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана