Муриса Марић за „Глас": Смањење маржи није уродило плодом

М. Л.
Муриса Марић за „Глас": Смањење маржи није уродило плодом

БАЊАЛУКА - Цијене свих роба и услуга дивљају мјесецима и састанак о том питању требало је већ да буде одржан. Цијене никада више неће пасти на ниво из 2020. године, истакла је за "Глас Српске" извршна директорица Удружења за заштиту потрошача "Дон" из Приједора Муриса Марић.

Коментаришући најаву лидера СНСД-а Милорада Додика о предстојећем састанку на коме ће бити ријечи о контроли раста цијена у Републици Српској  рекла је да подржава ту идеју.

- Сматрам да састанак помало и касни и да је требало о томе разговарати и раније. Цијене су скочиле, а повећање пензија за четири одсто не може да стигне то поскупљење. Пензионер који има 400 марака за 16 КМ колико ће добити повећање може да купи пола џака брашна. Дефинитивно одлука да марже буду смањене није уродила плодом јер цијене и даље расту. Не требамо се заваравати, цијена горива никада више неће бити 1,50 КМ - рекла је Марићева и нагласила да контрола мора бити већа јер сва роба која се продаје на нашем тржошту није овог момента стигла из иностранства, већ је набављана и раније.

Марићева сматра да је потребно окренути се домаћој производњи.

Додик је протеклог викенда рекао да ће ове седмице организовати састанак на тему раста цијена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана