МУП: Задовољавајуће стање безбједности у Српској

Срна
Foto: Срна

БАНЈАЛУКА - Полицијски службеници МУП-а Републике Српске предузимају законом и Уставом прописане мјере и радње како би стање безбједности на подручју Српске било повољно, те самим тим и безбједност грађана и њихове имовине без обзира на то којем народу припадали, закључено је на стручном колегијуму ресорног министра Синише Карана који је одржан у Зворнику, а којем је присуствовао премијер Републике Српске Радован Вишковић.

На колегијуму, којем су присуствовали директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић и начелници оперативних управа Министарства, закључено је да је стање безбједности у Српској задовољавајуће и да је видљив интензивнији рад полиције у смислу повећања активности полицијских службеника у вези са спречавањем криминалитета, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Начелник Полицијске управе Зворник Александар Васиљевић информисао је присутне о стању безбједности на подручју ове управе са освртом на три догађаја који су посебно експлоатисани у медијима посљедњих дана.

Закључено је да се у овим догађајима не може прихватити квалификација да је мотив био напад на повратничку популацију, већ да је ријеч о инцидентима између грађана, без обзира на националност.

Најбитнија чињеница је, како је констатовано, да су у свим случајевима идентификовани извршиоци према којима су полицијски службеници предузели законом прописане мјере и радње, иако и међу њима има припадника полиције.

Предсједник Владе Српске Радован Вишковић изразио је захвалност грађанима бошњачке националности у Српској који нису подлегли манипулацијама појединаца из бошњачког народа који су покушали ове догађаје да злоупотријебе у политичке сврхе и тиме угрозе безбједност у Републици Српској.

Вишковић је изразио опредијељеност да институције Републике Српске, те тиме и припадници МУП-а ефикасно извршавају законом прописане послове и задатке, истичући пуну подршку МУП- у Српске у његовом досадашњем раду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана