МУП Српске: Добро стање безбједности

Срна
МУП Српске: Добро стање безбједности

БИЈЕЉИНА- Стање безбједности на подручју Републике Српске је добро и у протеклом периоду није евидентиран ниједан већи безбједносни инцидент, без обзира на повећан прилив грађана из иностранства, бројне спортске и културне манифестације и друге догађаје који су одржани током љетних мјесеци, закључено је на Стручном колегију министра унутрашњих послова Републике Српске Синише Карана који је одржан у Полицијској управи Бијељина.

На колегијуму је констатовано да је МУП реализовао значајан дио мјера предвиђених Планом мјера и активности за превенцију вршњачког насиља и малољетничке деликвенције за 2022-2027. годину, а односе се на почетак школске године, саопштено је из МУП-а.

Циљ овог стратешког документа је унапређење степена безбједности у и око основних и средњих школа у Републици Српској, а једна од можда најзначајнијих је увођење школског полицајца у школе у Републици Српској са почетком нове школске године.

На колегијуму је наведено да ће МУП Српске и ове године организовати републичку акцију "Заштитимо дјецу у саобраћају" која се организује поводом почетка школске године са циљем сигурнијег учешћа дјеце школског узраста у саобраћају.

На колегијуму су присуствовали директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, начелник Полицијске управе Бијељина Стјепан Терзић и начелници оперативних управа Министарства у сједишту.

Терзић упознао је Стручни колегијум са стањем безбједности на подручју које оперативно покрива ова полицијска управа, као и активностима које Полицијска управа Бијељина предузима из своје надлежности, а односе се на сузбијање заразне болести афричке куге свиња која је на подручју Семберије најраспрострањенија.

На колегијуму је закључено да Министарство унутрашњих послова Републике Српске прати активности које се односе на спровођење мјера Републичког штаба за ванредне ситуације у вези са спречавањем заразне болести афричке куге свиња у Републици Српској и предузима мјере које су из његове надлежности.

Полицијски службеници су у оквиру ових активности извршили више од 180 контрола путничких и теретних возила на формираним пунктовима и стајним тачкама у циљу утврђивања промета свиња, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана