МУП РС: У недјељу забрана саобраћаја за теретна возила изнад 7,5 тона у подручју Доње Градине

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА  - На магистралном путу Козарска Дубица-Драксенић-гранични прелаз Доња Градина и магистралном путу Драксенић-Градишка у недјељу, 1. маја, биће на снази забрана саобраћаја за теретна моторна возила укупне масе веће од 7,5 тона.

Забрана ће бити на снази од 7.00 до 17.00 часова, с циљем безбједности учесника комеморативног скупа у Доњој Градини који се организује поводом обиљежавања Дана сјећања на жртве усташког злочина геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Забраном, коју је наредио министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, нису обухваћена теретна возила која ће бити ангажована у поменутим активностима.

Поводом 1. маја - Међународног празника рада забрањен је и превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета, за недјељу, 1. мај, од 00.00 часова до 24.00 часова 2. маја, наводи се у саопштењу.

Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице, за ове дане неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана