МУП РС расписао конкурс за школовање и обуку на Војној академији у Београду

Независне
Foto: MUP RS

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске расписало је јавни конкурс за избор до пет канадидата из грађанства за упућивање на четворогодишње школовање и обуку на Војној академији Универзитета одбране, Министарства одбране Републике Србије, студијски програм: Основне академске студије Војно ваздухопловство – пилот хеликоптера.

Право учешћа на конкурсу имају кандидати који испуњавају све опште и посебне услове који су наведени у конкурсу.  

Селекција и избор кандидата састоји се из три дијела и то дио селекције кандидата реализује МУП Српске и док другу и трећу селекцију кандидата вршиће се на Војној академији у Београду.

"Селекција ће укључивати провјере знања из математике и провјеру физичких способности кандидата, те психолошку и медицинско-здравствену процјену", саопшетно је из МУП-а РС.

Коначни избор кандидата који ће бити упућени на школовање утврђује МУП Српске.

Пријаве се могу достављати лично или путем поште на адреси: Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Управа за полицијску обуку, Бањалука, Булевар војводе Живојина Мишића број 10-А. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати. Рок за пријаву је до 2. априла 2022. године. Све  потребне информације заинтересовани кандидати могу добити на интернет страници Управе за полицијску обуку (www.education.muprs.org ) на број телефона 051/333-606

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана