МУП почиње друго полугодиште - возачи опрезно

Срна
МУП почиње друго полугодиште - возачи опрезно

БАЊАЛУКА- Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске апеловало је да возачи моторних возила повећају опрезност у близини школа и вртића, јер данас почиње друго полугодиште и на путевима ће бити повећано присуство дјеце.

Овим поводом полицијски службеници ће, као и претходних година, бити присутни у близини школа, те превентивним дјеловањем спријечити угрожавање дјеце у саобраћају, саопштено је из МУП-а. У саопштењу се додаје да ће полицијски службеници према потреби регулисати саобраћај, санкционисати учиниоце прекршаја и организовати уклањање непрописно паркираних возила.

"Посебно скрећемо пажњу возачима на повећање опреза током вожње за вријеме лоших временских услова и смањене видљивости, те да брзину кретања возила прилагоде условима на путу", наводи се у саопштењу.

Из ресорног министарства савјетују родитеље да дјецу, нарочито нижих разреда, упознају са саобраћајним правилима, да их упозоре да не претрчавају коловоз, да ходају пажљиво у колони један иза другог поготово на мјестима гдје нема тротоара, да користе обиљежене пјешачке прелазе, а уколико их нема да користе најкраћи пут, те да га прелазе само када у близини нема моторних возила.

"Дужност свих учесника у саобраћају је да поштују законске прописе како би своју и безбједност осталих учесника у саобраћају подигли на виши ниво", подсјетили су из Министарства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана