m:tel поново у хуманој мисији у општини Оџак

M:tel
m:tel поново у хуманој мисији у општини Оџак

Акција „Нисте сами, имате пријатеље", траје већ три године и компанија m:tel у оквиру ње помаже повратничком становништву широм БиХ. Српском грађанском удружењу Посавина из Оџака, односно становништву овог дијела ФБиХ које се налази у стању социјалне потребе, m:tel је већ у претходним годинама донирао помоћ – пакете хране и хигијенских производа.

Будући да се велики број српског становништва овог кантона у општини Оџак налази на ивици егзистенције, m:tel је поново одлучио да помогне дониравши 50 пакета помоћи. Пакете су представници компаније m:tel уручили становништву овог краја 3. септембра 2024. године, нагласивши да је m:tel увијек ту да помогне и подржи. 

Како кажу из Удружења Посавина, у три општине овог краја живи око 900 становника српске националности од чега и око 70 дјеце школског узраста, те је јасно да преовладава старија популација која тешко преживљава. Таква ситуација је и створила потребу да се организује ово удружење које се брине о српском народу заступајући њихове интересе и пружајући им подршку кроз разне видове помоћи. Предсједник Удружења Дамир Иветић је нагласио да уз помоћ Српске, Србије, али и компанија попут m:tel-а, они држе и бране од заборава нашу вјеру, културу и обичаје. „Ово је прилика да захвалим Јелени Триван, која нам је већ други пут указала повјерење у задње три године. Као што сте се и увјерили, за саме кориснике је ово од изнимног значаја и не само у материјалном облику, већ прије свега у психолошком, јер је ово још један доказ да нисмо сами и да увијек можемо рачунати на Републику Српску и Србију", рекао је Иветић.

 

Компанија m:tel, поред многобројних пројеката и активности из области културе, образовања, спорта… не заборавља никада ни оне којима је потребно помоћи када су најосновније потребе у питању. Напротив, хуманитарне мисије оваквог карактера, одувијек су дио друштвено одговорног пословања ове компаније, а нарочито у оквиру акције „Нисте сами, имате пријатеље", која помаже повратничке категорије становништва широм БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана