Mozzartови хуманитарни тикети донијели донације удружењима широм БиХ

Mozzart
Mozzartови хуманитарни тикети донијели донације удружењима широм БиХ

Племенити играчи у традиционалној акцији компаније Mozzart, „Хуманитарни тикет у подне", у протеклом периоду обрадовали су бројна удружења широм наше земље. Вјештим типовањем, уз улог из Mozzartа, освојили су добитке које су прослиједили у хуманитарне сврхе у Козарској Дубици, Зеници, Бањалуци и Билећи.

За Дубичане је типовао филмски продуцент Марко Паљић и тиме, по други пут, обрадовао више од 100 чланова Удружења дијабетичара „Лотус".

- Донацију смо усмјерили на квалитетније опремање просторија за рад са члановима који ће на једном мјесту имати све што је потребно за што лакши живот са дијабетесом. Прва донација нас је обрадовала, а друга нам много значи због подршке у континуитету јер је мало компанија које помажу на овај начин- поручује Раде Кресац, предсједник УГ „Лотус" Козарска Дубица.

Племенити листић фудбалског тренера Миладина Миладиновића изненадио је чланове Удружења „Храбро срце" из Зенице које се бави збрињавањем социјално угрожених, дјеце без родитеља, старијих лица, те посредовањем у лијечењу.

- Донација нам је дошла у прави час за куповину пакета за социјално угрожене. Помоћ из Mozzartа нам је заиста велика финансијска ињекција и порука да постоје компаније које су друштвено одговорне и вољне да нам помогну - поручује Аднан Телеловић, предсједник УГ „Храбро срце" Зеница.

Хуманитарни тикет, који је одиграо Милан Ћулум, шеф струке Синђелића, по други пут је измамио осмјехе на лицима више од 900 чланова бањалучког Удружења породица са четворо и више дјеце.

- Новац смо искористили да обиђемо и пружимо подршку породицама којима је била потребна помоћ. Срећни смо што нас је Mozzart обрадовао по други пут јер свака подршка породици за нас је значајна - поручује Јован Радовановић, предсједник овог Удружења.

Значајна подршка стигла је на још једну бањалучку адресу. За преко 200 чланова Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести „Искра" типовао је фудбалер Ное и јерменске репрезентације Огњен Чанчаревић.

- Веома је лијепо када нам се неко самоиницијативно јави и пружи подршку, па сматрамо да би требало да се и други угледају на друштвену одговорност компаније Mozzart - каже предсједник Удружења „Искра", Милан Берић.

Сличну поруку имају и чланице билећког Удружења жена обољелих од рака дојке „Света Петка". Њима је донација из Mozzartа стигла захваљујући добитном тикету фудбалског тренера Игора Спасића.

- Заиста смо гануте овим племенитим гестом компаније Mozzart. За наших 48 чланица свака је помоћ значајна, а ову донацију смо искористиле за одлазак жена на редовне контроле и куповину лијекова. Хвала им на томе- поручује Наташа Савић, предсједница Удружења „Света Петка" из Билеће.

А регионални лидер у приређивању игара на срећу поручује да ће наставити да шири хуманост. Акција ће у наредном периоду носити назив „Хуманитарни тикет петком", а седмичне добитке, као и загарантоване суме, сваког мјесеца ће упутити у хуманитарне сврхе.            

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана