Mozzartов Хуманитарни тикет за Центар „Твоја ријеч"

Mozzart
Mozzartов Хуманитарни тикет за Центар „Твоја ријеч"

Протекла седмица у Бањалуци била је у знаку плаве боје која је симбол подршке особама и дјеци са аутизмом, тешкоћама у говору и са посебним потребама. Поводом 2. априла, Свјетског дана особа са аутизмом, Центар за едукацију „Твоја ријеч" и Центар за специјалистичке социјалне услуге „За мајку и дијете", организовали су хуманитарни концерт „Аутизам говори срцем" и трећи Конгрес „Нови приступи за ново доба". Подршку у овој племенитој мисији пружила им је компанија Mozzart донацијом комплетног мартовског фонда у акцији „Хуманитарни тикет петком".

Веома сам срећна што смо успјешно реализовали ове манифестације захваљујући преданом раду нашег тима, волонтера, терапеута и несебичној подршци друштвено одговорних компанија међу којима је и Mozzart. Ова компанија је препознала мисију за коју се залажемо, а то је прихватање различитости и пружање подршке свим нашим малим другарима којима је то потребно, као и њиховим родитељима. Хвала Mozzartу на подршци у реализацији наше приче и што су постали партнер наших догађаја, због чега се надамо наставку добре сарадње – поручила је Оливера Ратковић, директорка Центра за едукацију „Твоја ријеч", Бања Лука.

Током марта, хуманитарни тикет у подне успјешно су типовали Југослав Васовић и Драган Здравковић, док су листићи Милана Калинића, Зорана Моке Славнића и Драгане Косјерине заокружени загарантованим добитком. Улог је, традиционално, донирала компанија Mozzart, а укупан фонд добитних и загарантованих сума упутили су хуманитарцима из Бањалуке који су организовали манифестације поводом Свјетског дана особа са аутизмом.

Традиционални концерт „Аутизам говори срцем" током два дана донио је шаренило дјечије емпатије и изазвао велико интересовање малих учесника, али и њихових родитеља. Свој допринос пружили су и ђаци из ОШ Иво Андрић, ОШ Јован Цвијић, чланови КУД Веселин Маслеша и Дјечијег хора Врапчићи…

 

Потом је организован трећи Конгрес говора „Нови приступи за ново доба" који је окупио велики број стручњака из области медицине, дефектологије, логопедије, педагогије, психологије, педијатрије, медицинске раднике, учитеље, наставнике, васпитаче, као и сараднике из здравствених социјалних и образованих установа који су се бавили унапређењем комуникације и говорних вјештина, али и комплетном личношћу дјетета.

 

Организатори поручују да велики интерес за ове манифестације показује да постоји емпатија у нашем друштву, да дјеца са потешкоћама нису више табу тема и да смо постали знатно хуманији. Због тога најављују ускоро сличне догађаје посвећене овој популацији.

А из компаније Mozzart најављују наставак акције „Хуманитарни тикет петком" чији ће укупан фонд и у априлу бити усмјерен у племените сврхе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана