Mozzart уз жене у Сигурним кућама и 8. марта

Mozzart
Mozzart уз жене у Сигурним кућама и 8. марта

Компанија Mozzart током цијеле године, кроз традиционалну акцију „Стоп насиљу над женама” пружа подршку штићеницама Сигурних кућа широм БиХ и њиховој дјеци.

Кроз бројне робне и новчане донације до сада су подржавали њихову борбу против родно заснованог насиља, а уз њих су у мисији за равноправност полова сваког дана, не само 8. марта. Ни на Дан жена нису заборавили на ове даме, па су их обрадовали симболичним поклонима. 

Слатки дарови стигли су корисницама Сигурне куће у Сарајеву којој је компанија Mozzart раније упутила донацију кућанских апарата. Овај лијепи гест поводом Дана жена их је обрадовао, а континуирана подршка регионалног лидера у приређивању игара на срећу Фондацији локалне демократије Сарајево посебно значи.

Чињеница да у компанији Mozzart имају партнера на дуге стазе значајна је и Фондацији Удружене жене у Бањалуци. Приликом претходне посјете, представници ове компаније обрадовали су их донацијом опреме за дјечије игралиште, а већ им спремају нову донацију. Овог пута, и њима су стигли слатки поклони, а они су узвратили брошевима које су ручно израдиле штићенице бањалучке Сигурне куће, а који симболишу јаке жене које су преживјеле тешке тренутке.

Иза жена у Сигурној кући Бијељина такође су тешки тренуци, а уз подршку Фондације Лара, као и донатора, пред њима је свијетла будућност. Данас су и њима стигле чоколаде из Mozzartа, а у протеклом периоду упутили су им новчане донације.

Континуирану подршку из Mozzartа добијају и у Удружењу Виве жене Тузла. Корисницима тамошње Сигурне куће такође су донирали опрему за дјечије игралиште, а констанстно ослушкују њихове потребе ради наставка подршке.

За ручно рађене чоколаде за даме широм БиХ побринули су се Уки и његова мајка из радионице „Укијева чоколадна бајка”. Куповином ових слатких производа, компанија Mozzart други пут је пружила подршку дјечаку из Прњавора који има „De Gruchijev ” синдром- један од најрјеђих на свијету и тако му уљепшали дјетињство.

Донације у оквиру акције „Стоп насиљу над женама” током протекле три године стигле су и у Сигурне куће у Мостару, Модричи, Бихаћу, Сигурни стан у Горажду, Прихватни центар у Јајцу, а ову племениту мисију, уз подршку познатих спортиста, Mozzart ће наставити и у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана