Mozzart срцем за „Брчанско срце"

Mozzart
Mozzart срцем за „Брчанско срце"

„Брчанско срце" већ 17 година пружа подршку обољелима од малигних болести из овог града, а њиховој племенитој мисији се у мјесецу борбе против карцинома дојке придружила и компанија Mozzart. Удружењу, у којем се највећи број чланица суочава управо са овим здравственим изазовом, упућен је комплетан мјесечни фонд из акције „Хуманитарни тикет петком".

Традиционално, племенити кладиоци су типовали, а регионални лидер у приређивању игара на срећу донирао је улог. Добитни тикет попунио је легендарни фудбалер Милош Шестић, а укупном мјесечном фонду својим листићима, загарантованим сумама, допринијели су и легенда кошарке Радмило Мишовић, ватерполо легенда Дејан Савић и голман Младости Саша Стаменковић.

„Чланице су одушевљене гестом компаније Mozzart и много захвалне јер је донација дошла баш у октобру који обиљежавамо као мјесец борбе против карцинома дојке. Свака донација нам пуно значи као подршка у раду, а овај хуманитарни гест Mozzartа нас је посебно изненадио и обрадовао", поручила је Рамиза Мусић, предсједница Удружења обољелих од малигних болести „Брчанско срце", Брчко.

Удружење је основано 2007. године са мисијом помоћи чланицама кроз остваривање законских права, као и подизања свијести популације о овом обољењу. Рад се заснива на више пројеката, а посебно су посвећени указивању на важност раног откривања карцинома, као и пружању психосоцијалне подршке свим обољелим.

У наредном периоду желе да организују што више едукација о превенцији и борби против малигних обољења. Подршку у овој племенитој мисији сада имају и од новог пријатеља удружења, компаније Mozzart која је срцем уз „Брчанско срце".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана