Mozzart срцем уз Родитељске куће у БиХ

Mozzart
Mozzart срцем уз Родитељске куће у БиХ

Компанија Mozzart недавно је покренула акцију "Родитељске куће у БиХ" кроз коју су пружили подршку дјеци обољелој од карцинома и њиховим родитељима широм наше земље. Како би подржали малишане у њиховим најтежим животним биткама, уручили су им донације приликом посјета Родитељским кућама у Бањaлуци, Сарајеву и Тузли.

 

Новчана донација из Mozzartа стигла је Родитељској кући у Бањaлуци, основаној при Удружењу родитеља дјеце обољеле од малигних болести „Искра" с циљем помоћи породицама које се суочавају са малигном болешћу дјетета. Малишани обољели од карцинома, који се лијече на Универзитетском клиничком центру Републике Српске, имају сигурно мјесто за боравак и игру у којем нема бијелих мантила, па се ту осјећају као код своје куће. Родитељска кућа „Искра" има седам апартмана и све пратеће садржаје, а тренутно су попуњени сви смјештајни капацитети.

 

Mozzart је подржао и дјецу обољелу од карцинома која бораве у Родитељској кући у Сарајеву при Удружењу „Срце за дјецу обољелу од рака". Ово удружење окупља више од 500 чланова, међу којима су дјеца обољела од разних малигних обољења и њихове породице. Прије осам година, у Сарајеву су отворили прву Родитељску кућу у БиХ за бесплатан смјештај дјеце обољеле од рака, која се лијече на Хематоонколошком одјелу Педијатријске клинике Језеро КЦУС-а, као и њихове породице. Родитељска кућа на Бетанији тренутно је кров над главом за седам породица, којима пружају све што је потребно док траје болничко лијечење малишана, али и до пет година по изласку из смјештаја.

Подршка из Mozzartа стигла је и у Тузлу гдје је Родитељска кућа почела са радом прије четири мјесеца, такође у оквиру Удружења „Срце за дјецу обољелу од рака". Захваљујући донаторима, ова Родитељска кућа сада има пет смјештајних јединица, те заједничке просторије, а у њој тренутно бораве три породице дјеце која су на интензивном болничком лијечењу.  Корисницима обезбјеђују бесплатан смјештај, основне животне намирнице, хигијенске потрепштине, те психосоцијалну подршку у складу са потребама дјетета и породице, а на располагању им је и стручни тим Удружења „Срце за дјецу обољелу од рака".

Из све три Родитељске куће у БиХ поручују да им је свака донација, попут ових из Mozzartа, значајна као подршка у раду са обољелом дјецом. Управо с тим циљем у  овој компанији су покренули пројекат подршке малим херојима широм наше земље уз жељу са се што прије опораве и уживају у дјетињству. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана