Mozzart обрадовао удружења „Другачији свијет" и „Ведри осмијех"

Mozzart
Foto: Mozzart

На адресе Удружења „Другачији свијет" из Бијељине и Удруге „Ведри осмијех" из Мостара стигле су донације компаније Mozzart, која је управо у ова два града недавно обновила кошаркашке терене. Свечана отварања имала су и хуманитани карактер, па су посјетиоци учествовали у шутирању тројки, а Mozzart је сваки погодак наградио са по 100 КМ. Укупан фонд са оба терена прослијеђен је удружењима која брину о дјеци са инвалидитетом и потешкоћама у развоју.

Удружење је настало волонтерски, нисмо на градском буџету, па све што радимо, постижемо захваљујући донацијама фирми као што је Mozzart. Наш циљ је пронаћи већи простор за још више активности за нашу дјецу како бисмо им могли бити више од помоћи. Mozzartова донација нам је помогла у раду на чему смо им веома захвални- каже Дајана Ерделић, потпредсједница Удруге „Ведри осмијех" Мостар. 

Ова удруга основана је ове године у Мостару, па им је подршка стигла на самом почетку рада. Стручни тим овог удружења ради са 37 дјеце са инвалидитетом и пружа им максималну подршку кроз радионице, дружења, предавања, те многе хуманитарне акције.

 Шутери хуманитарних тројки, уз асистенцију Mozzartа, обрадовали су и Удружење „Другачији свијет" након отварања терена у Бијељини.

Компанија Mozzart нам је помогла директно у раду са дјецом са потешкоћама у развоју, а средства су утрошена за организовање квалитетних радионица. Захваљујемо се од срца на помоћи- поручује Катија Благић, предсједница Удружења „Другачији свијет" Бијељина.

Удружење су прије осам година основали родитељи дјеце са потешкоћама у развоју и друштвено одговорни грађани. Имају 25 чланова, а стручни тим чине дефектолог, педагог и професор разредне наставе.

Члановима удружења је омогућен превоз до просторија удружења, а њихове  радионице обухватају стимулацију развоја графомоторичких вјештина, когнитивних, сензорних и перцептивних способности. Стручњаци са дјецом раде и на јачању комуникацијских, социјалних и емоционалних капацитета, те подстицању социјалне интеракције и тимске сарадње.

У наредном периоду планирају да наставе посвећено да раде са дјецом са потешкоћама у развоју, а то је могуће уз помоћ друштвено одговорних компанија као што је Mozzart.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана