Мостарски матуранти се отровали храном, двоје задржано у болници

ГС
Foto: Arhiva

МОСТАР - Више мостарских матураната је током недјеље због тровања храном затражило љекарску помоћ у Хитној служби Дома здравља Стари Град и у Кантоналној болници (КБ) "Др.Сафет Мујић", гдје је њих двоје хоспитализирано.

 Двоје задржано на лијечењу

Како је за портал "Аваза" потврдио др. Назиф Дервишкадић, шеф Инфективног одјела КБ "Др.Сафет Мујић", током недјеље је осмеро матураната прегледано.

- Задржали смо их двоје на лијечењу, који су, тренутно, стабилног здравственог стања. Одмах смо обавијестили надлежну епидемиолошку службу, а све је упућивало на то да је ријеч о тровању храном на матурској вечери одржаној у хотелу "Бристол" у петак на суботу - рекао нам је др.Дервишкадић.

Он је навео да се већи број дјеце јавио на преглед у Хитну помоћ, али због лакших симптома, нису упућивани ка болници, а такођер, пријављено је и да је петеро професора имало симптоме тровања.

Инспекција узела узорке

Др. Нермин Авдић, шеф Епидемиолошке службе Дома здравља Стари Град рекао нам је да су одмах, након што су прикупљене пријаве, обавијестили све надлежне институције те су подузете све неопходне мјере.

- Инспекција је узела узорке, који ће бити послани на анализу, а без резултата не можемо говорити о томе је ли ријеч о тровању салмонелом. Сумња се на пилеће месо или колач - казао нам је др.Авдић.

Како сазнајемо, најмање 60 особа, међу којима су уз матуранте и професори, пријавили су исте или сличне симптоме, пролив, провраћање и температуру.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 14 беба
Рођено 14 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана