Мостарац тијелом зауставио улазак аутомобила у UNESCO зону

СРНА
Мостарац тијелом зауставио улазак аутомобила у UNESCO зону

МОСТАР - Један активиста у Мостару легао је на калдрму како би спријечио улазак аутомобила који је уклонио препреку за улазак у старо језгро града, односно UNESCO зону.

Он је у својој намјери био одлучан, а што се може видјети на фотографијама које су Објављене на Фејзбук страници Жућо.

"Наш активист одлучан у накани забране уласка аутомобилима у стару градску језгру, у UNESCO зону, у касним послијеподневним сатима својим тијелом запријечио је аутомобилу који је уклонио физичку запреку пролазак на калдрму!

Нећеш проћи, нећеш моћи...", наведено је у опису испод фотографија.

Такође су нагласили да се надају како ће надлежни коначно схватити о чему се овдје ради.

Наглашавају да већ мјесецима упозоравају како надлежни морају ријешити улазак аутомобила у заштићену UNESCO зону јер електрични стубићи наводно нису у функцији, те наводе да се јуче десио и својеврсни инцидент у близини уласка у Табхану.

"Наш активист који се задесио на лицу мјеста послао нам је фотографије које поновно опомињу јер надлежни и њихов нерад производе овакве сцене којих ће бити све више и више, јер тамо гдје се не поштује закон, ту влада анархија и самовлашће...", написали су у опису фотографије.

На фотографијама се може видјети да су грађани на једном доставном возилу спрејом исписали поруку "Газим по UNESCO зони".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана