Мокри коловози, повећана опасност од одрона

СРНА
Мокри коловози, повећана опасност од одрона

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ због нестабилних временских услова и повремених пљускова, у подручијима са кишом вози се по мокрим и клизавим коловозима, уз повећану опасност од дрона на дионицама у усјецима и поред камених косина.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске наводе да је на дионицама на којима се изводе санациони радови, обавезно поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Због радова на реконструкцији надвожњака жељезничке пруге, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Ламовита - Ивањска.

На магистралном путу Бијељина - Шепак у мјесту Пилица, због радова, саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, уз могуће повремене краткотрајне застоје.

На магистралном путу Власеница - Соколац у Хан Пијеску у току су радови па је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина, због санације клизишта.

Због санације клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном саобраћајном траком, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим саобраћаја. Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња - Градишка, такође је измијењен режим саобраћаја.

На дијелу магистралног пута Жегуља - Љубиње, дионица Подврсник - Љубиње, у току је реконструкција пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Брод на Дрини два -В рба у тунелу Чемерно због радова.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због клизишта, на регионалном путу Превија - Заблеће, општина Рибник, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила.

На дионици регионалног пута Разбој - Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен.

Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка возила алтернативним правцима Разбој - Горња Вијака - Дервента - Добој и Разбој - Тедин Хан - Добој.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна моторна возила на регионалном путу Мачковац - Пипери.

Због радова, саобраћај се на регионалном путу Стари Угљевик - Главичице одвија наизмјенично једном саобраћајном траком, уз повремене прекиде.

АМС Српске омогућио је возачима да се путем интернет странице и андроид апликације за мобилни телефон упознају о локацијама 67 нових стационарних радарских уређаја за контролу брзине возила, постављених на путевима у Републици Српској.

Наредних дана интернет страница и андроид апликација биће допуњена локацијама стационарних радарских уређаја у ФБиХ.

У ФБиХ је због одржавања вјерских манифестација "Дани Ајватовице" и "Свети Иво" данас и сутра забрањен превоз експлозивних материја на подручју Средњобосанског кантона.

Данас до 16.00 часова забрањен је саобраћај теретних возила на путном правцу Јајце - Црна Ријека у Подмилачју. За вријеме обуставе теретна возила саобраћају преко Мркоњић Града и Чађавице или дионицом Турбе - Карановац.

На магистралном путу Читлук - Тромеђа данас од 16.00 до 17.30 часова биће потпуно обустављен саобраћај због вјерске манифестације.

Због санације на мосту Горица, за саобраћај је затворена лијева цијев тунела 1. март на дионици аутопута А-1 Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања. Гранични прелаз Крстац на путном правцу Гацко-Никшић отворен је за међународни саобраћај. /крај/

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа, у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње - Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Спорије, због радова, саобраћа се на магистралним путевима Србљани - Босанска Крупа, Лашва - Каоник, Шићки Брод - Лукавац, Читлук - Љубушки, Бихаћ - Каменица и Рипач - Дубовско, Ливно - Шуица, Ливно - Рењићи, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Гранични прелаз Крстац, на путу Гацко - Никшић отворен је за међународни саобраћај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана