"Мој мрвичасти кутак" за правилан раст и развој "мрвица"

Срна
"Мој мрвичасти кутак" за правилан раст и развој "мрвица"

БАЊАЛУКА - Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице" улаже напоре да својим "мрвицама" омогући најбоље услове за раст и развој, те је опремање Центра за едукацију и афирмацију пријевремено рођене дјеце "Мој мрвичасти кутак" важан дио активности са тим циљем, рекла је Срни члан Управног Одбора Удружења Амела Филиповић.

Филиповићева је навела да је "љубичасти новембар" посвећен тим активностима, како би овај план коначно угледао свјетлост дана, те да Удружење "Мрвице" свакодневно треба подршку и донације свих привредних субјеката и институција, јер немају другу могућност финансирања рада.

"Донација компаније жМедикаверж, која нам је данас уручена у Бањалуци, свакако ће нам значити да се приближимо нашем циљу и опремимо жМрвичасти кутакж који је важан за наше чланове јер ће на једном мјесту моћи добити све потребне информације о својим и правима дјетета", рекла је Филиповићева.

Она је навела да Удружење улаже напоре како би пружило помоћ породицама које имају пријевремена рођену дјецу, али и да организује континуирану подршку у прикупљању средстава за што боље опремање одјељења на којима бораве ови малишани.

"Овогодишњи жљубичастим новембромж желимо да искористимо да позовемо све приватне и пословне донаторе да нам помогну у прикупљању новчаних средстава како бисмо опремили простор и добили најљепши кутак", рекла је Филиповићева.

Она је напоменула и да је у сврху прикупљања средстава до краја новембра активан и хуманитарни број 1412.

Филиповићева је захвалила представницима компаније "Медикавер" и свим другим институцијама, привредницима и појединцима који су до сада помогли рад Удружења, које има велики број чланова.

"Свакако је јако битна чињеница и да свакодневно на Универзитетском клиничком центру Српске добијемо по једну жмрвицуж, једну пријевремено рођену бебу, а већина их се јако брзо учлани у наше Удружење, тако да нам је свака помоћ добродошла", рекла је Филиповићева.

Генерални менаџер "Медикавер" лабораторија за БиХ Марко Билић рекао је да је донације представницима удружења "Мрвице" данас уручена поводом отварања централне лабораторије ове компаније у Бањалуци, те изразио задовољство што је у прилици да подржи рад овог удружења.

"У фокусу рада ове компаније и даље ће бити дјеца и најмлађи суграђани, те ћемо наставити кампање чији је циљ подршка здравом развоју дјеце", рекао је Билић.

Он је навео да је у плану ове мултинационалне компаније да прошири пословање у цијелој Републици Српској, што ће значити и отварање нових радних мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана