Могуће јаче непогоде

Срна
Могуће јаче непогоде

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Ф БиХ данас се у првом дијелу дана у већини крајева очекује сунчано вријеме, а потом ће доћи до наоблачења са падавинама, те су понегдје могући јак олуни вјетар и град.

За већину подручја данас је објављено наранџасто упозорење на кишу и грмљавину, а у централним подручјима жути метеоаларм на грмљавинско невријеме.

Падавине ће се ширити од југа ка сјеверу и истоку, на западу ће бити и обилније, а најјаче непогоде очекују се током поподнева на сјеверу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, источних смјерова или промјенљив, у зони падавина јак уз олујне ударе.

Максимална температура ваздуха биће од 25 на западу до 34 на сјевероистоку, у вишим предјелима на западу од 20 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а локални пљускови забиљежени су на подручју Крајине, на југозападу и западу Херцеговине.

Температура ваздуха измјерена у седам  часова: Чемерно 14, Хан Пијесак 15, Рудо, Бјелашница 16, Мркоњић Град, Сарајево 17, Ливно, Зеница 18, Билећа, Дрвар 19, Приједор, Бихаћ 20, Бањалука, Нови Град, Добој, Сански Мост, Тузла 21, Требиње, Бијељина 22, Мостар, Неум 23 степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана