Модрича: Усвојена одлука о основици за обрачун ренте

Срна
Foto: Модрича.ба

МОДРИЧА - Одборници Скупштине општине Модрича данас су једногласно, без расправе, усвојили одлуку о утврђивању основице за обрачун ренте, која ће за квадратни метар пословне и стамбене површине у 2024. години износити 862,85 КМ.

Усвојено је да пореска стопа за опорезивање непокретности у овој години износи 0,20 одсто, а пореска стопа за непокретности у којима се непосредно обавља производна дјелатност износиће 0,05 одсто.

На сједници је усвојен и извјештај о раду Скупштине у 2023. години, те донесена одлука о измјенама и допунама Пословника о раду локалног парламента.

Предсједник Скупштине општине Милутин Поповић рекао је да ће се измјенама и допунама Пословника боље уредити рад одборника и функционисање локалне скупштине.

Једна од тачака данашње расправе била је и информација о стању наркоманије у Модричи. Начелник општине Јовица Радуловић рекао је да је ситуација алармантна, посебно због података добијених анкетирањем средњошколаца да су забиљежени случајеви козумирања различитих опијата код младих.

"То је алармантно и хитно морамо у сарадњи са ресорним министарством радити на рјешавању ове ситуације", рекао је Радуловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана