Модрича: План капиталних инвестиција до 2024. године вриједан 6,7 милиона КМ

Срна
Foto: srna

МОДРИЧА - Скупштина општине Модрича усвојила је данас План капиталних инвестиција до 2024. године, којим је предвиђена реализација 70 пројеката укупне вриједности 6.701.829 КМ.

 Начелник општине Јовица Радуловић рекао је да су приоритет пројекти изградње и унапређења комуналне, саобраћајне и пословне инфраструктуре.

"Средствима из буџета, кредита и донацијама финансираће се формирање прве пословне зоне у Модричи, изградња објеката водоснабдијевања у урбаним и сеоским срединама, изградња и модернизација путне инфраструктуре, завршетак затвореног базена, те унапређење јавне управе, уз подршку образовним, спортским и културним установама", рекао је Радуловић новинарима.

Он је навео да је приоритет изградња ватрогасног дома и опремање Територијалне ватрогасне јединице Модрича, као и набавка и постављање надзорних камера у граду. Скупштина је дала сагласност предузећу "Комуналац" Модрича на повећање цијене за 20 одсто за услугу одвоза смећа правним лицима и предузетницима, а усвојен је и извјештај о раду начелника у 2021. години.

За директора Дома здравља Модрича именована је Александра Божић, за начелника Одјељења за пријемну канцеларију и информисање већином гласова је иазбран Дамир Стојановић из СДС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана