Модрича: Обиљежене три деценије Српске

Срна
Foto: срна

МОДРИЧА - Сјећањем на погинуле припаднике Војске Републике Српске данас је у Модричи обиљежен Дан Републике Српске и три деценије њеног постојања.

Служен је парастос и положени су вијенци и цвијеће код споменика борцима погинулим у протеклом рату, а потом је организована посјета Спомен-соби. 

Предсједник општинске Борачке организације Жељко Терзић рекао је да је велика част данас стајати пред спомен-обиљежјем страдалима за Републику Српску. 

“Борци који су учествовали у стварању и одбранили Републику Српску, државници и политичари који су је правно установили и грађани треба да су поносни јер су створили Републику, државу за будуће генерације”, истакао је Терзић. 

Начелник општине Модрича Јовица Радуловић рекао је да је јубилеј прилика да се укаже поштовање свим страдалим у одбрамбено-отаџбинском рату, а да садашње генерације имају част да уживају у благодетима Републике Српске, али и обавезу да је чувају и дограђују. 

Он је напоменуо да је Република Српска уставна категорија која је неизбрисива, а на њеној власти и грађанима је обавеза да је економски јачају и чувају. 

Радуловић је истакао да је данас послата и порука мира из Модриче и Републике Српске, која дата од Бога на чување и, уколико будуће генерације буду достојне тог задатка, Српска ће живјети вјечно. 

“Дужни смо да бранимо све наше светиње и културне споменике који су остали у другом дијелу БиХ јер се и на тај начин може бранити, градити и јачати Република Српска”, напоменуо је Радуловић. 

Свечаности су присуствовали бројни грађани, представници јавних установа, предузећа, политичких партија, невладиних организација и учесници маратона, који је улицама града, под називом “30 километара за 30 година Републике”, пети пут организовао Атлетско-рекреативни клуб “Модрича”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана