Мобилном апликацијом до једноставне комуникације грађана и локалне управе

СРНА
Мобилном апликацијом до једноставне комуникације грађана и локалне управе

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Општина Источно Ново Сарајево позвала је грађане да користе мобилну апликацију "Е-грађанин" /Ецитизен/ која им омогућава да брже и једноставније ступе у контакт са представницима локалне власти.

Грађани ће путем апилкације моћи да пошаљу жалбе или упите локалној управи након чега ће у року од 48 часова добити одговор. Мобилна апликација ће и обавјештавати јавност у непредвиђеним и ванредним ситуацијама, попут прекида услуга и сервисних информација, саопштено је из Општинске управе.

Путем апликације активни су и модули за комуникацију грађана са изабраним представницима локалне власти, те за јавне расправе, припрему сједница скупштине и слично.

На платформу је могућа пријава као анонимног или регистрованог корисника. Мобилна апликација прилагођена је за андроид и иОС, а може се преузети путем "Гугл плеја" и "Ап стора" /Гоогле плаy, Апп Сторе/.

Ово софтверско рјешење доступно је и као онлајн платформа на адреси /www.ecitizen.ba/, а може се приступити и преко званичне странице општине Источно Ново Сарајево кликом банер /ecitizen.ba/istocno_novo_sarajevo/home/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана