ММФ: Предност доприносу економског просперитета земље

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Централна банка БиХ остаје предана улози у очувању финансијске стабилности и доприноса економском просперитету земље кроз континуирану сарадњу са Међународним монетарним фондом // и другим међународним партнерима, истакнуто је на састанку гувернера Централне банке Јасмине Селимовић и шефа мисије -а за БиХ Алине Јанку.

Селимовићева је детаљно представила активности и достигнућа Банке, нагласивши њен континуирани рад на испуњавању законског мандата и примјени стратешких циљева.

Посебно је истакнуто успјешно очување монетарне стабилности у БиХ кроз ефикасан аранжман валутног одбора, што представља значајан допринос у контексту актуелне геополитичке ситуације, што је наишло на пуну подршку присутних представника -а, саопштено је из Централне банке.

Теме разговора обухватиле су и анализу економских и финансијских трендова, као и примјену препорука -а и остале програме техничке сарадње између ове двије финансијске институције, а наглашен је и значај континуиране координације и сарадње унутар Сталног одбора за финансијску стабилност БиХ којег предводи Централна банка.

Селимовићева је указала на тренутне и будуће активности Централне банке, посебно наглашавајући позитивне финансијске резултате остварене, захваљујући правовременом и успјешном реструктурисању портфолија девизних резерви, усклађеном са промјенама политике у еврозони.

“Ови резултати одражавају посвећеност Централне банке високим стандардима финансијског управљања и стабилности”, истакнуто је у саопштењу.

Састанку су присуствовали и резидентни представник -а у БиХ Андреас Тудик, те други чланови делегације, као и представници Управе Централне банке, чиме је додатно потврђена чврста основа за наставак продуктивне сарадње ове двије институције. /крај/аг/сђп/фотоЕнтер

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана