Младићи направили базен од сијена, па открили колико их је све коштало

Агенције
Младићи направили базен од сијена, па открили колико их је све коштало

​ДРАГАЉЕВАЦ - Група пријатеља из семберског села Драгаљевац спас од врућине пронашла је у базену који су направили од ни мање ни више него бала сијена.

Да пољопривредно оријентисана Семберија са својим плодним равницама може послужити и као својеврсно излетиште показала је ова група младића са својом оригиналном идејом, пише "Бука".

"Сједио сам једно послијеподне са пријатељима и жалили смо се једни другима на ове велике врућине. Размишљали смо како да се расхладимо и онда смо дошли на идеју да од бала сијена направимо базен. Овдје у селу, сви се претежно баве пољопривредом, а жетва је управо прошла. Тако да смо све имали" овако причу о свом необичном изуму за Буку почиње Славен Љубинковић.

Све што је било потребно за базен који су одлучили поставити у Славеновом двориштву поред оригиналне идеје и добре воље, јесте неколико бала сламе, најлон и трака. И одмах су кренули у акцију.

"Поредали смо 20 бала сијена, купили најлон 12x12м и около смо овом траком причврстили. Базен је ширине 7 метара. Стане воде неких од 40 до 45 кубика. Дубина му је око 1,10 метара, иако су бале од сламе 1,20 метара али нисмо га баш пунили до краја. Имали смо мало проблем са водом, требало је напунити преко бунара што је ишло тешко. Онда смо позвали ватрогасце, платили смо њима три цистерне воде и ми смо још насули и сада ту има 43 кубика. Вода је топла, на овим врућинама брзо се угрије" каже за "Буку" Љубинковић.

Све их је, каже Љубинковић коштало 550 марака што је, наводи, далеко исплативије него куповина гумених базена, какви се ових дана нуде у тржним центрима, а и цијена улазнице за купалишта није ни мало јефтина да би се могао приуштити одлазак на купање сваки дан, посебно за вишечлане породице - каже за Љубинковић, који је од свог породичног сеоског имања ових дана направио мало излетиште за своју породицу, пријатеље и комшије.

"Свако вече, када завршимо са послом или радовима у пољу, нас неколико, сталних, овдје се окупимо на купању. Придруже нам се и околни мјештани а и ми кога год видимо да пролази, зовемо да сврати , придружи нам се и расхлади у овом нашем базену, уз музику, пиво и роштиљ" каже Љубинковић, преноси "Аваз".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана