Млади као покретачка снага за креирање нових медијских садржаја

ГС
Едукативна нетворкинг радионица
Foto: Play Team | Едукативна нетворкинг радионица

Млади аутори и ауторке подкаста из разних градова БиХ су учествовали на едукативној нетворкинг радионици у Неуму 10. и 11. маја, коју је организовала креативна агенција Play Team.

Циљ овог веома важног едукативног програма је да се млади оснажују да се јачају њихови капацитети, да стекну сва потребна знања и вјештине и да се подрже и охрабре у креирању властитих медијских садржаја, које ће пласирати путем популарног медијског формата подкаст. 

Млади аутори и ауторке подкаста покрећу властите подкаст медијске канале, путем којих ће публици пласирати разноврсне, занимљиве и корисне садржаје на различите теме, које занимају младе људе у БиХ. 

Овај едукативни програм подршке младима у креирању властитих подкаст медијских садржаја, траје 3 мјесеца и подразумијева пуну менторску подршку, едукативне радионице, континуиране менторске сесије, нетворкинг дружења и обуке, гдје се млади из различитих локалних заједница БиХ међусобно упознају, повезују, размијењују идеје и стварају властите аутентичне медијске подкаст садржаје. 

На едукативној нетворкинг радионици у Неуму, млади су са менторком Горанком Једнак Максимовић, која је продуценткиња и консултанткиња за аудио стратегије, радили на унапређењу свог јавног наступа, осмишљавању идеја и тема за своје подкасте, вјежбању изјава и говора пред камером, креирању синопсиса и сценарија за своје подкаст епизоде, те на приједлозима гостију и осмишљавању начина промоције својих подкаст садржаја. 

Током трајања едукације, млади људи се оснажују и едукују, да буду лидери подкаст сцене у БиХ, а сљедећи сусрет заказан је на регионалном комуникацијском догађају Play Media Day07, који се одржава у Бањалуци 03. јуна, гдје ће млади аутори и ауторке подкаста имати прилику да учествују и да чују излагања врхунских свјетских и регионалних стручњака из области комуникација, медија, подкаста, осноса с јавношћу, маркетинга, дигиталне промоције, и многих других занимљивих тема. 

Такође, на Play Media Day07 млади ће имати прилику да у посебно креираним подкаст зонама, стварају и властите подкаст садржаје, али и да се представе свим учесницима овог регионалног комуникацијског догађаја. 

Овај едукативни програм се реализује захваљујући подршци Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (БХРИ), пројекта који имплементира Међународна организација за миграције (ИОМ), а који финансира Аустријска развојна сарадња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана