Младену Вејновићу потребна помоћ у лијечењу

Срна
Младену Вејновићу потребна помоћ у лијечењу

НОВИ ГРАД - Младену Вејновићу из Новог Града /39/, оцу двоје малољетне дјеце, потребна је помоћ за наставак лијечења у Истанбулу и терапије, без којих му пријети сљепило.

Вејновић је рекао Срни да је 18. августа обављена операција на клиници у Истанбулу те да је наредни термин 23. септембра. Он каже да проблем са видом има уназад шест или седам година, али да је ове године болест рапидно узнапредовала. "Раније су ми доктори у Бањалуци, Београду и Словенији рекли да ће тај проблем престати. Нису одредили дијагнозу.

Доктор у Турској ми је рекао да се ради о насљедној болести и да ће се стање, без лијечења, погоршавати до сљепила", каже Вејновић.

Према његовим ријечима, доктор у Турској гарантује да ће терапија матичним ћелијама зауставити напредак болести. Вејновић је 10 година радио као возач у Словенији, а пет година у Новом Граду. "Имате нормалан живот и онда се све сруши.

Ограничени сте, не можете функционисати", прича Вејновић. Он каже да је потребно да након првог захвата у августу прими три терапије једном мјесечно, те након тога за шест мјесеци, па за годину дана.

Вејновић је уз помоћ родитеља сносио трошкове одласка и захвата у Истанбулу, а за наставак лијечења потребна му је помоћ.

"Морам се трудити због дјеце, због себе. Не смијем одустати", рекао је он. Вејновић каже да му је подршку за први одлазак у Турску пружио хуманитарац из Санског Моста Ермин Карић. Помоћ се може уплатити на Вејновићев жиро-рачун у МФ банци број 5722960000376751.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана