Мјестимично влажни коловози, смањена видљивост у котлинама

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз, а у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због магле.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске возачима савјетују опрезну и спорију вожњу, прилагођену стању и условима на путу и подсјећају да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

Због квара на водоводној цијеви, саобраћај се одвија успорено једном траком на дијелу магистралног пута Приједор - Сански Мост, у Улици Краља Александра у Приједору.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице због радова на рехабилитацији и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола, као и на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка због изградње кружне раскрснице.

Измијењен је режим саобраћаја и на дијелу магистралног пута Бањалука два - Српске Топлице /Омладинска улица/ због изградње тротоара, те на дионици Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ због реконструкције магистралног пута.

Режим саобраћаја измијењен је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због реконструкције раскрснице на укрштању Улице цара Лазара и дионице магистралног пута Соколац - Подроманија измијењен је режим саобраћаја.

Нови режим саобраћаја на снази је и на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош и на путу Челинац - Укрина због изградње разводне мреже водовода, као и на регионалном путу Теслић два - Теслић три - ентитетска граница /Подјезера/ због изградње кружне раскрснице.

Режим саобраћања измијењен је и у тунелу "Чељиговићи" на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/ - Љубогошта, као и у тунелу "Стамболчић" на магистралном правцу Пале - Подграб због фарбања тунела и инсталацији опреме, те на дионици магистралног правца Стари Мајдан - Бањалука /Рударска/ и на правцу Језеро - Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац - Горња Вијака један - Горња Вијака два - Разбој, Разбој - Тедин Хан и Тедин Хан - Теслић због чега је измијењен режим у саобраћању.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Приједор - Козарац ради укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука - Приједор, те на правцу Приједор три - ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко коловоза током експлоатације рудника Љубија.

Получасовне обуставе саобраћаја на снази су на дионици регионалног пута Поље - Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча - Горажде, у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, те на регионалним правцима Укрина - Горња Вијака.


На подручју ФБиХ због радова на магистралном путу Добој - Маглај, на дионици Пољице - Маглај, од 7.00 до 16.00 часова саобраћај се одвија успорено, једном траком.

У току су санациони радови на дионици магистралног пута Сарајево - Вогошћа у улици Алипашина, због чега возила из правца Сарајева саобраћају успорено, једном траком, док се возила из правца Вогошће преусмјеравају на алтернативни правац, кроз улицу Јукићева.

Због радова на дионици магистралног пута Житомислићи - Почитељ, обуставља се саобраћај у терминима од 9.00 до 12.15 и од 13.15 до 15.00 часова.

На магистралном путу Јајце - Доњи Вакуф због радова у тунелу "Скела" током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком. У ноћним часовима, од 22.00 до 6.00 часова, саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије због радова саобраћај се одвија и на дионици ауто-пута Зеница сјевер - Зеница југ, као и на магистралном путу Бихаћ - Босански Петровац.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана