Мјестимично мокри коловози, магла на подручју Кнежева

Srna
Foto: Printscreen

БАЊАЛУКА - Саобраћај се на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мјестимично мокрим коловозима, а магла смањује видљивост на подручју Кнежева, па се возачима савјетује максимално опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице - Нови Град гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе. 

На магистралном путу Брчко - Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик - Главичице у рејону Глиња саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде. Успорен саобраћај због радова и на дијелу магистралног пута Жегуља - Љубиње, дионица Подврсник - Љубиње. 

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини - Врба у тунелу Чемерно, као и у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље - Миљевина. 

Измјене су и на путним правцима Приједор - Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка - Нова Топола - Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/. 

Због изградње дионице аутопута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. 

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. 

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено, као и на путу Стари Угљевик - Главичице у рејону Старог Угљевика. 

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце. 

У ФБиХ због радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила могу саобраћати преко раскрснице у Топчић Пољу. 

Спорије због радова током дана саобраћај се одвија на магистралним путевима Јабланица - Мостар и Семизовац - Олово, затим на улазу у Столац из смјера Мостара, као и на скретању за Ораховицу на подручју Коњица, те на раскрсници Горња Калесија - Сапна. 

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње - Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце. 

Поводом Ускрса по грегоријанском календару забрањен је превоз експлозивних материја на територији ФБиХ. 

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана