Митровић: Компанија "Орао" наставља развој

Срна
Митровић: Компанија "Орао" наставља развој

БИЈЕЉИНА - Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић изјавио је у Бијељини да је компанија "Орао" која данас обиљежава 79 година рада стабилно предузеће и да је Србија заинтересована за наставак сарадње што ће допринијети наставку развоја.

"Важно је истаћи да је Орао стабилно предузеће које добро послује", рекао је Митровић новинарима прије почетка обиљежавања 79 година пословања ове компаније која се бави производњом и ремонтом турбомлазних мотора.

Замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да је "Орао" симобл стабилности пословања у Републици Српској и истакао да ће, осим помоћи Владе Српске имати и подршку Министарства спољне трговине и економских односа.

"Орао има бројне пословне контакте и симбол је стабилности пословања", истакао је Кошарац који је и министар спољне трговине и економских односа. Испред споменика за 23 пала борца Војске Републике Српске /ВРС/ у кругу компаније "Орао" ускоро ће бити служен парастос.

Обиљежавању 79 година пословања "Орла" присуствују бројни гости, међу којим и пословни пратнери из Србије. Вршилац дужности извршног директора за економске послове у "Орлу" Младен Лемез изјавио је раније Срни да ће и ову годину компанија завршити са добрим пословним резултатима, те да су све уговоре које су имали са Војском Србије и осталим ино-партнерима завршили на вријеме.

"Орао" је, након што је 1944. основан у Панчеву код Београда као радионица за оправке авионских мотора, 1949. године дислоциран у Рајловац у Сарајево, потом 1996. године у Бијељину, други по величини град у Републици Српској.

Према подацима са сајта, 2020. године акционарско друштво "Орао" запошљава око 400 радника од којих више од стотину са високом стручном спремом, пет магистара и четири доктора наука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана