Митровић: Кинески привредници заинтересовани за улагање у Српску

Srna
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА - Представници кинеске групе ЦЦСЦ данас су на састанку са министром привреде и предузетништва Републике Српске Војином Митровићем исказали интересовање за улагање у Српску, а компанија планира и да запосли око 150 радника.

Ријеч је о фирми са дугогодишњим искуством у електронској индустрији и производњи сложених кабловских склопова, жица и прилагођених конектора за индустријску примјену, која посједује добро успостављен логистички и сервисни центар у Европи, САД и југоисточној Азији, саопштено је из ресорног министарства.

Представници ове компаније су исказали заинтересованост за улагање у Српску због разних понуђених погодности попут близине ЕУ, чије им тржиште представља примарни циљ.

"Компанија планира да запосли око 150 радника уз просјечно планирани годишњи приход у износу од 15 милиона долара у наредне три године", наводи се у саопштењу.

Митровић је на изразио спремност и заинтересованост Владе и ресорног министарства за помоћ у реализацији ове инвестиције.

Он је обећао сву помоћ у остварењу квалитетне сарадње с циљем да ова реномирана компанија изабере Републику за реализацију својих стратешких улагања, чиме би Влада наставила позитиван тренд успјешне сарадње и пословања са страним улагачима.

Митровић је представнике кинеске компаније, које је предводио оснивач и њен предсједавајући Кук Чиу, упознао о свим повољностима и подстицајима које Српска нуди потенцијалним страним улагачима, као и са повољном географском позицијом, њеном близином и повезаношћу са ЕУ.

Представници кинеске компаније дошли су у вишедневну посјету Српској у оквиру које ће обићи предложене локације и локалне заједнице гдје би се могла остварити пословна сарадња и реализовати инвестициони пројекат. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана