Митрополит Јоаникије: Воља значајна и за здравог и обољелог човјека

Срна
Митрополит Јоаникије: Воља значајна и за здравог и обољелог човјека

ПОДГОРИЦА - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије посјетио је пацијенте у Специјалној болници за рехабилитацију и ортопедску протетику "Рудо" у Београду и том приликом истакао значај воље која човјеку, и здравом и болесном, даје снагу.

Митрополит Јоаникије је појаснио да човјек, када има вољу, добија снагу и да се често свједочи томе да у том случају шири оптимизам без обзира на то да ли има проблема, саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

"Овај живот није све и свја, важно је како човјек живи, како мисли. Какве су ти мисли, такав ти је живот. Ако имаш свијетле, позитивне мисли и живот ти је такав, ако имаш мрачне мисли, и да си физички најздравији човјек на свијету, ниси добро", рекао је митрополит.

Према његовим ријечима, та воља је, нажалост, данашњем човјеку, поготово младом, највећи проблем, да воли живот, да нешто предузме, уради.

"Погледајте параолимпијце, ја им се дивим", истакао је митрополит Јоаникије, који је благословио пацијенте и подијелио искуства сусрета са рањеницима и инвалидима рата који су били на опоравку у Војној болници "Мељине" у Херцег Новом током ратних дана деведесетих година прошлог вијека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана