Митрополит Хризостом служио у манастиру у Озерковићима

СРНА
Митрополит Хризостом служио у манастиру у Озерковићима

СОКОЛАЦ - Његово високопреоствештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је литургију у Храму Свете Тројице у Озерковићима поводом празника преподобног Серафима Саровског, славе манастирске капеле.

Митрополит је у бесједи након литургије истакао да је данас празник светитеља Серафима Саровског, познатог чудотворца који лијечи и помаже онима који са љубављу приступају њему и траже, који је својим подвигом задивио читаву васељењу, кога је Господ храбрио и увијек био уз њега.

"Бог није оставио човјека самога, увијек је ту поред њега и са њим. Зато је Господ и дошао, прије свега, да се оваплоти, да сиђе на земљу и пострада због нас, да нас избави и спаси, јер најважнији је човјек, који је и слика Божија", навео је митрополит Хризостом.

Он је напоменуо да Српска православна црква /СПЦ/ и њени вјерници улазе у предпразништво Богојављења, које је величанствено исто као и само крштење које ће бити поздрављено за неколико дана, када ће се, како је навео, осјетити та благодат која се излила на све сабране на ријеци Јордану и када ће се вјерници освештати Духом Светим.

Митрополит Хриозостом је истакао да је најважније да човјек у себи има Духа Светог.

"Када имамо Духа Светог у себи, онда сва искушења, сви проблеми на које наилазимо рјешаваће се много лакше, јер ће Бог са нама све те проблеме да рјешава", навео је митрополит.

Светој архијерејској литургији присуствовали су посланик у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина, начелник општине Пале Бошко Југовић и начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Манастир Свете Тројице у Озерковићима саграђен је на тромеђи општина Соколац, Пале и Рогатица, а његови темељи освештани су 2002. године

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана