Мишић: Здравствени радници да добију статус службеног лица

Срна
Мишић: Здравствени радници да добију статус службеног лица

БАЊАЛУКА - Струковни синдикат доктора медицине Републике Српске покренуо је данас иницијативу за промјеном Кривичног закона о нападу на љекаре и здравствене раднике да би добили статус службеног лица, изјавио је Срни предсједник Синдиката Јовица Мишић.

"Хтјели би да буде посебан закон о нападу на љекаре и на здравствене раднике, односно да тужилац по служеној дужности гони особу која је извршила напад", рекао је Мишић након састанка предсједника синдиката који дјелују у области здравства у Републици Српској.

Он је захвалио помоћнику директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске Ненаду Стевандићу што је данас приступио Струковном синдикату доктора медицине Српске и препознао иницијативу.

Стевандић рекао је Срни да је иницијатива у функцији опстанка здравствених радника, њихових бољих услова рада и живота у Републици Српској и да ће уложити знање и капацитете да ова иницијатива напокон доживи своју реализацију у Народној скупштини Републике Српске.

"У уређеном друштву људи опстају и остају, а у неуређеном може свако да ради шта хоће и напада кога хоће", рекао је Стевандић, те додао да ће ова иницијатива смањити исељавање и одлазак здравственог кадра.

Предсједник Самосталног синдиката радника у здравству и социјалној заштити Републике Српске Жељко Шукало рекао је Срни да ће инсистирати и неће одустати да доктори, медицинске сестре и остали здравствени радници добију статус да буду заштићена лица на свом радном мјесту.

Иницијативу су присуством на састанку у Струковном синдикату доктора медицине Републике Српске, подржали и предсједници Синдиката управе Републике Српске и Струковног синдиката медицинских сестара и техничара Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана