Мирослав Стојнић из Швајцарске обезбиједио вриједну донацију за школу, цркву, Дом здравља и Црвени крст

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ - На подручје општине Шамац стигла је вриједна донација за школу и цркву Рођења Пресвете Богородице у Обудовцу, као и за Дом здравља и Црвени крст Шамац од добротвора Мирослава Стојнића из Швајцарске, који је пријеклом из Градишке.

Ријеч је о донацији 26 рачунара, четири штампача, лаптопа, графоскопа, 500 столица, 50 клупа, 25 столова, два болничка кревета, постељине, мантила и бројне гардеробе.

За Основну школу у Обудовцу намијењено је 300 столица, 30 клупа, за најмлађе предшколског узраста 20 клупа и 40 столица, 26 рачунара са четири штампача, лаптоп и графоскоп.

За цркву Рођења Пресвете Богородице 140 столица и 25 столова, за Црвени крст у Шамцу два болничка кревета, постељине и гардероба, док су за Дом здравља у Шамцу намијењени мантили.

Начелник Службе за друштвене дјелатности и послове цивилне заштите Мишо Дервенић рекао је да је ово донација од Мирослава Стојнића, његове породице и њихових пријатеља са којима већ 29 година заједно раде и помажу по цијелој Републици Српској.

Он је истакао да је посредник и први корак начинила пријатељ школе у Обудовцу Загорка Јовић из Теслића која је пријатељ са Стојнићем и донација је стигла преко општине Шамац, након разговора Стојнића и начелника општине Ђорђа Милићевића.

"Ова донација је много значајна за општину Шамац и њене становнике", рекао је Дервенић, искрено се захваљујући у име општине за донацију.

Он је додао да општина Шамац почетком наредне године може очекивати још два шлепера школског намјештаја којим би опремили школу у Горњој Слатини и једним већим дијелом средњу школу "Никола Тесла" у Шамцу.

Захваливши донатору и начелнику општине, обудовачки свештеник
Драган Тодоровић рекао је да ће пристигла донација од 25 столова и 140 столица за црквену општину Обудовац бити поставаљена у Светосавском дому чије је реновирање предвиђено за наредну годину па ће употпунити тај простор, јер наредне године славе 140 година цркве.

Педагог Основне школе у Обудовцу Ирена Кнежевић захвалила је донатору у име свих радника и ученика школе, напомињући да намјештај у школи није деценијама мијењан и да је донација изазвала срећу на лицима ученика.

Мирослав Стојнић Мики, предсједник је борилачког центра "Рајнтал"  и Мото клуба "Тоф фарер"  у Швајцарској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана